ONS VERHAAL 

1982

Eierhandel VKV wordt omgedoopt tot Eierhandel EKE. Erik Kumpen en Irène Haesen nemen de handel over waar ze beiden op dat moment werkzaam zijn.

EKE verhuist van Kermt naar Schulen in Herk-de-Stad. Achter het woonhuis op de Sint-Jorislaan 57 wordt een nieuwe hal gebouwd waar vanaf dan de eieren gesorteerd worden. 

1985

1999

Bart Kumpen - zoon van Erik en Irène- treedt toe tot het bedrijf. Enkele maanden later breekt de dioxine-crisis uit. Export-klanten in Duitsland en Luxemburg haken af. Bart besluit dan ook om een nieuwe strategie te volgen: het opbouwen van een volledig assortiment eieren voor verkoop aan de Belgische retail. 

Het assortiment wordt uitgebreid volgens de nieuwe strategie: start verkoop scharreleieren, op de markt brengen van het Pick-Nick ei, eerste stappen in de vrije uitloop en de bio-eieren, vergroten van marktaandeel gekleurde eieren op de Belgische markt. 

2000
2002

2002

Het bedrijf groeit en ook de echtgenote van Bart, Mieke Hofmans,

komt de ploeg van EKE versterken. 

Bedrijfsbrand... Kort na de drukke periode van Pasen 2003 brandt het pakstation volledig uit door een plotse piek in het spanningsnet. De productie wordt dan tijdelijk uitbesteed aan collega's om de continuïteit naar klanten te kunnen garanderen. Ondertussen wordt de productiehal vanaf 0 terug opgebouwd. 

2003

2007

Overname Eierhandel Vanroy te Bilzen. Hierdoor groeit het marktaandeel in de gekleurde eieren. De productiesite op de Sint-Jorislaan wordt te klein en de productie van gekookte, gekleurde eieren verhuist tijdelijk naar het Berbroek Business Center. 

Met de nodige trots installeert EKE voor de eerste keer sinds het ontstaan een nieuwe volautomatische sorteerlijn voor verse eieren. De MOBA Omnia 125 is in 2009 de modernste sorteermachine van België en kan automatisch gebroken eieren detecteren. De uurcapaciteit stijgt naar 45 000 ei/uur. 

2009

2010

De productie gekleurde eieren groeit. Omwille van strengere milieuwetgeving investeert EKE in een nieuwe EBM kook- en kleurmachine. De airbrush techniek zorgt voor een fijn egaal laagje verf op de gehele eischaal, met een minimum van migratie van verf naar het gekookt eiwit. EKE huurt ook een nieuwe locatie voor de productie van gekleurde eieren: verhuis naar Industrieweg 1114. Bart en Mieke verwerven 100% van de aandelen.

Ten behoeve van de verdere groei voor gekleurde eieren, installeert EKE een 2e airbrush machine. De machine wordt op dezelfde industriezone op maat gebouwd door machinefabriek LASE. Uurcapaciteit gekleurd ei stijgt tot 9000 ei/uur. 

2011

2013

EKE koopt de site op de Industrieweg 1114. In hetzelfde jaar volgt een uitbreiding van de gebouwen. (800 vierkante meter nieuwbouw) 

EKE verhuist de pakstation activiteit van Sint-Jorislaan naar de nieuwe gebouwen op de site Industrieweg 1114. Tegelijk ingebruikname van nieuwe MOBA Omnia 10 met verpakkingsrobot. Uurcapaciteit verse eieren stijgt tot 60 000 ei/uur. 

2014

2019

Ingebruikname van kantoorgebouw op Industrieweg 1114. EKE verwerkt actueel

150 miljoen verse eieren per jaar en 9 miljoen gekleurde eieren.

Samen met onze 20 medewerkers realiseren we een omzet van 25 miljoen euro.